Korrektur af manuskript

Hvis der er grammatiske og sproglige fejl i et manuskript, kan det få en potentiel læser til at lade være med at læse videre, da det virker uprofessionelt, når der er fejl i teksten. I visse tilfælde kan fejlene være så store, at det gør teksten uforståelig. Det er derfor en god idé at få læst korrektur på dit manuskript. Derfor sidder korrekturlæserne hos Skribenterne klar til at hjælpe dig med de fejl, du selv har overset.

Stave- og grammatikfejl kan forstyrre oplevelsen af manuskriptet

Selvom vi hos Skribenterne syntes, at korrekturlæsning er vigtigt, så er der selvfølgelig nogle tekster, der er mere nødvendige at få læst korrekturlæsning på end andre. En af de rigtig vigtige typer af tekster, der skal igennem en række korrekturlæsninger, er manuskripter. Det er alfa og omega, at der ved manuskripter bliver foretaget en grundig korrektur af teksten. Hvis det er et manuskript til en bog, der skal trykkes i mange tusinde eksempler, er det nødvendigt, at der ikke er fejl i materialet. De forekommer desværre ofte i bøger – og det forstyrrer oplevelsen af bogen. Derfor råder vi hos Skribenterne dig til at få læst dit manuskript igennem flere gange.

Klassiske fejl i forbindelse med korrekturlæsning

Der er sproglige- og grammatiske fejl, der går igen, når vi læser korrektur på de tekster, vi får ind. De forekommer ofte, og vi kan se, at mange har problemer med dem. Det er blandt andet fejl som:

  • nutids-r
  • stavning
  • komma
  • bøjningsendelser
  • sammensatte ord
  • hans, hendes eller sin

Korrekturlæsning er svært, så hos Skribenterne forstår vi godt, hvis du har brug for hjælp. Og mange gange er det blot et par nye øjne, der kan få teksten op på et højere niveau. Ved at have et manuskript, der har et godt sprog og er grammatisk korrekt, udviser du troværdighed og professionalisme, når du sender det videre i rækken. Så er det lige meget, om det er dig selv, der har stået for korrekturen, eller om du har fået nogle til det. Det færdige resultat er det vigtigste.